Ana içeriğe atla

Ananastan Elde Edilen ve Estetik Ameliyatlar Sonrası Ödem Giderici Olarak Kullanılan Enzim: Bromelain

Rinoplasti Sonrasında Ananas Yemek Faydalı Olabilir!


Bromelain, ananasın saplarından veya meyvelerinden elde edilen bir enzim karışımıdır. Bromelain'deki aktif bileşenler, vücuttaki proteinleri parçalayan enzimler olan proteinazları ve proteazları içerir. Bromelain'in aktif bileşenleri ananas bitkisinin suyunda ve sapında bulunur, ancak özsuyu meyveden daha fazla bromelain içermektedir.

Bromelain, özellikle burun ve sinüslerdeki şişliğin etkilerini ortadan kaldırmak veya hafifletmek amacıyla ameliyat veya yaralanma sonrasında etkili olabilecek bir maddedir. Ayrıca saman alerjisi, bağırsak hastalıklarında ülserasyon ve iltihaplanma, yaralanan yanık dokuların tedavisi, akciğer ödemi oluşumunun önlenmesi, kasların gevşetilmesi, yenileşmenin desteklenmesi, kan pıhtılaşmasının azaltılması, antibiyotik emiliminin arttırılması, kanser karşıtı etkileri ve vücudun yağ dokusunun iyileştirilmesi salınımını kolaylaştırmak için kullanılır.

Bromelainin Faydaları

Ananasın sağlık üzerindeki etkileri %95 proteaz karışımı olan bromelaine atfedilir. Bromelain takviyesi ananasın meyvesinden veya sapından elde edilir ve farklı enzimatik bileşimler içerir. Bromelain, yara iyileştirici ve dolaşımı iyileştirici etkilerinin yanı sıra, antiinflamatuar, antitrombotik ve fibrinolitik etkileri, antikanser aktivitesi, immünomodülatör etkileri ve gibi özellikleri nedeniyle yaygın olarak kullanılmaktadır (kaynak >> BROMELAIN: Overview, Uses, Side Effects, Precautions, Interactions, Dosing and Reviews (webmd.com)).

Estetik operasyonlardan sonra, dem giderici takviye ürünlerin içeriğinde genellikle Bromelain bulunmaktadır.

Burun estetiği operasyonu sonrasında, günde 3 dilime yakın taze ananas yemeniz faydalı olacaktır. Sizi ameliyat eden hekimin önerilerine göre hareket etmeniz en doğru seçenektir.

Özellikle kalın derili, yağlı cilt yapısına sahip hastalarda, revizyon burun estetiği operasyonu yapılanlarda, cerrahi işlem sonrasında ananas yenilmesi faydalı olabilir. Yeşil çay içilmesi, Akdeniz tarzı beslenilmesi ve yeterli miktarda protein, vitamin mineral içeren besinlerden tüketilmesi faydalıdır.

Tabiki bromelain ve ananas ile ilgili bilimsel kaynaklara göz atmanız, sizin ameliyatınızı yapan hekimin önerilerine dikkate almanız en doğru seçenek olacaktır.

Inanıyorum yumuşak doku travması ve kanama ile sonuçlanan cerrahi işlemlerden sonra akdeniz tarzı beslenilmesi, tuz kısıtlanması, protein ürünü yüksek besinlerden tüketilmesi iyileşme açısından önemlidir. Burun estetiği ameliyatları esnasında burun kemiklerine kesme ya da planlı kırma işlemi yapılmaktadır bu işlemin adı osteotomi olarak adlandırılmaktadır. Son zamanlarda yine sık olarak kullanılan piezo cihazı yani ultrasonik cihaz ya da mikro motor gibi yumuşak doku travmasıni en aza indiren cihazların kullanılması ile ameliyat sonrasında ödem ve kan sızması olasılığı azalmaktadır. 

Sevgiyle kalın,

Murat Enöz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Martıların İlginç Özellikleri

Martlarla İlgili İlginç Bilgiler Martılar, deniz ve kıyı bölgelerinde yaygın olarak bulunan, zeki ve uyumlu kuşlardır. Martıların Bazı İlginç Özellikleri Uçma Becerileri : Martılar, havada süzülme ve dalış yapma gibi olağanüstü uçuş becerilerine sahiptir. Rüzgarı ustalıkla kullanarak minimum çabayla uzun mesafeler kat edebilirler. Beslenme : Martılar, fırsatçı besleyicilerdir. Balık, böcek, yengeç gibi deniz canlıları ile solucan, fare gibi karasal canlıları da yiyebilirler. Hatta çöplük alanlarında insan yiyecek atıklarını da tüketebilirler. Zekaları : Martılar, problem çözme ve araç kullanma gibi zeka gerektiren davranışlar sergileyebilirler. Yem bulmak için çeşitli taktikler geliştirirler ve diğer kuşları avlamak için tuzaklar kurabilirler. Sosyal Davranışları : Martılar, koloniler halinde yaşayan sosyal kuşlardır. Birlikte yuva yapar, yavrularını büyütür ve beslenirler. Koloni içinde karmaşık iletişim sistemleri kullanırlar. Uyum Yeteneği : Martılar, farklı habitatlara ve koşullara...

Bir Kartalın Gözünden Dünyayı İzleyin!

Kartallar ve Görme Yetenekleri Kartallar, görkemli yapıları ve inanılmaz avlanma yetenekleriyle tanınan güzel kuşlardır. Gezegendeki en iyi vizyonlardan birine sahip olma ününe sahipler. 'Kartal gözlerini' kıskançlık yapan şey nedir? Hadi bulalım. Görme Keskinliği Nedir? Görme keskinliği, gözün herhangi bir bulanıklık olmadan bir nesnenin ayrıntılarını ayırma yeteneğidir. Bir insan için normal veya 'iyi' bir vizyon 20/20'dir. Bununla birlikte, kartalların konileri olan retinaları vardır ve çok daha derin bir foveaya sahiptir - gözün arkasında koni açısından zengin bir yapı. Bunlar onlara etkileyici bir 20/5 veya 20/4'lük bir görme keskinliği verir ve bu da havada yüzlerce fit yükseklikten küçük avları bile avlamalarına olanak tanır. Kartalın Görüşü Nasıl Ölçülür? Kartalın vizyonunun gücünü belirlemek için bilimsel bir kurgu var. Kuşlar, sonunda iki TV ekranının tutulduğu uzun bir tünelden aşağı uçmak için eğitilmiştir. Bir ekranda kartalı kendine çekmek için çiz...

Sinüs Rinse / Nasorinse İle İlgili Sık Yapılan Kullanım Hataları

Sinüs Rinse İle Burun İçi Yıkama Konusunda Önemli Bilgiler Sinüs rinse burun içi yıkama sistemi, okyanus suyu spreylere göre yüksek volümlü ve basınçlı burun içi temizlik aracı olarak üretilmiştir. Yıllar önce çekmiş olduğum ve sinüs rinsenin nasıl kullanılması gerektiğini anlatan videoyu aşağıya ekliyorum. Yakın zamanda Abfen Firması için hazırlamış olduğumuz, içerisinde nemlendirici hyaluronik asit içeren formu "Nasorinse" kullanımı ile ilgili videoları da aşağıya ekliyorum. Sinüs Rinse Şişesini 1 Aydan Daha Fazla Kullanmayın Sinüs rinsenin kutu içerisinde satılan plastik şişeleri 1 aydan daha fazla süre kullanıldığında içerisinde kalıcı mikroorganizmalar üreyebilir ve şişenin kullanımı esnasında burun içerisine bu mikroplar ulaşabilir. Kullanım Sonrası Sıcak Deterjanlı Su İle Yıkayın! Bu ürünlerin plastik şişeleri, ıslak ve kapalı kaldığında şişe içi yüzeyde, kapakta çeşitli enfeksiyona neden olabilen mikroorganizmalar üreyebilir. Kullanım sonrasında, şişe içerisinin sıcak...